Vad är det här som blivit av Finland?

Vad har blivit av detta land?

Skolmassakrar (är det så i plural?) och nu rån/gisslan mot pengar/skottlossning i Finland?
Jag blir sjukt chockad varje gång de händer här. För.. Finland har ju aldrig varit så. Varför nu? Min kusin som jag hälsade på förut bor i Esbo. Där rånet ägde rum, i det köp centrumet köper alltid jag och pappa julklappar (och har våra shopping sprees). Kändes så bissart, jag vaknade tidigt för en gångs skull och kollar på (tysk) tv och de börjar prata om Finland och poliser. Jag börjar undra vad som hänt, för så bra är jag inte på tyska att jag skulle ha förstått vad de pratade om. Så byter jag kanal och möts av att de har nyhetsspecial om det, att det vanliga programmet är inställt och att de intervjuar folk som var där när det hände. Fyra dog. Helt jävla sjukt.



Wie ein Alien in mir



Mein Herz kämpft gegen mich            Mitt hjärta kämpar emot mig
Wie'n Alien in mir                               Som ett alien i mig

(tycker att det är lite underhållande att google translate översätter ordet "alien" till "utlänning")



Uttråkad.

Fick precis Tokio Hotels album Humanoid på både tyska och engelska. Ich bin froh. Jag har redan låtarna sedan tidigare men jag är super glad att ha albumen! :D

Tokio Hotel - Alien

99 Red Balloons

99 Red Balloons.


Åk med mig till Berlin!

Vi tar en sista minuten flyg dit. Du och jag. Inte för att jag känner dig så bra, men du är en själ som man inte kan hålla fast, du vill göra impulsiva val. Som jag. Kom igen. Vi åker.

På kvällarna kan vi sitte i en bar och dricka öl med en cigg i handen. Prata om allt och inget.

På dagarna kan vi sitta i ett fik och dricka kaffe (jag gillar inte ens kaffe men jag kan göra ett undantag), äta tyska bakelser och röka. Njuta av att vi är i Berlin.

Vi kan gå och kolla på Berlin muren, vi kan förundras över stadens rika moderna historia. Vi kan filosofiera varför det blev som det blev: Tyskland.
Vi kan gå shoppa i Berlins alla fina urban affärer, i dess alla fina second hand affärer. Vi kan leva.

Jag vill åka till Berlin. Berlin är staden var jag borde bo. Som om jag föddes till fel stad. Till Berlin ska jag flytta någon dag.

99 Luftballons.

Writers block.


Läskigt stora ögon!

Jag har problem att skriva, inte alls bra. De som läser mina texter börjar bli otåliga och det gör att min writers block bara blir värre. Det går inte att skriva. Tänkte att jag kanske ska försöka skriva något annat. Jag har ju ungefär sju historier att välja mellan. Eller så kanske kan jag skriva en novell. Kort och gott.

Ska försöka få modet att fråga min kusin om hon kan köpa cigg till mig. Vi hörs.

Give me.



Jag är röksugen. Mina cigg tog slut förrigår. Jag har ingen som kan köpa ut. Jag blir dum.

Lyssnar på.

Ibland gillar jag inte Finland. Saknar Stockholm, I want home.

Ich bin Froh.

Tihihihi.. Nu måste jag skärpa mig.. Hihih.. men hiihihihihi.. .. Haha, tänker inte skriva det här. Ni får bara ta och undra nu!


LOV!

Så underbart det här med lov. Idag sov jag fram till tolv. Idag fyller en klasskompis år så det blir middag hos henne, sen ska jag chrasha en fest. Den andra språkklassens fest, hehe, men jag har både min och en kompis dricka (hon går i den andra språkklassen), då det är lugnt. :D

Ska klä ut mig som Minnie Mouse. Man skulle vara utklädd som någon filmkaraktär till middagen. Ska ta med mig lite ombytes kläder, har ingen lust att komma dit som Minnie Mouse. Hehe

Men men hörs senare! Tschüss!

Update:

20091216

Godmorgon! Jag har precis vaknat och jag ska dra om fem minuter typiskt mig. :)

Igår så öppnade jag en limmtub. Jag antog att eftersom det är en tub är det tjockt lim, men icke sa nicke, det var vattnigt superlim. Det sprutade över bordet (som jag snabbt torkade upp) och över mina händer, som tråkigt nog hann torka. Jag filade mina händer med en ny fotfil, men jag har fortfarande lim rester lite här och där på händerna.


Dreh Dich

Det är redan hemskt nog att jag måste städa mitt rum men att också vara tvungen att gå tvätta. I hate it. För att byta ämne sådär totalt: Jag älskar den här låten! Riktigt synd att de i spotify har tagit bort Nenas album Made in Germany



Hoffnung ist, wenn du nicht vergisst
Das es Liebe und du ein Wunder bist
Hoffnung ist, wenn du bei mir bist
Weil es Liebe ist, weil es Liebe ist




Musiken är varför jag går i språklinjen. Jag älskar musik, det finns så mycket bra låtar i språk jag inte kan. Jag kan dock försöka förstå lite av varje!

Nena - Dreh Dich

091215


Nationella provet gick väl sådär, inte jätte bra men inte dåligt heller. Får se hur det blir med betyget nu då. Matte A är i alla fall avklarad. Skönt. Lite stressande dock, för nu kan jag inte höja mig. Jag har ingen chans kvar till det.

Måste städa mitt rum idag och så har jag tvättstuga också. Lite tråkigt. Idag är det Djäknespelet i Södra Latin, har en biljett men det börjar kl 18 och då börjar också vår tvättstuga. I've got no shot at making it there. Tschüss

Lugn dag imorgon.

MaA nationella del 2 imorgon. Vi slutar i mitten av spanska lektionen, vi har dubbeltimme i matte efter lunch som stryksbort allt eftersom vi har nationella på morgonen. Min finska lärare är också sjuk. Alltså går jag till skolan imorgon bara för att göra provet. Efter det har jag en helfri dag. Känns underbart! Love it!



den här bilden är min bakgrundsbild i datorn just nu. Gillar faktumet att bilden är så ljus. Knappt några kontraster eller något. Me like!

Ska gå lägga mig nu, sov gött små pluttar!

Pure HOTNESS!


..

jävla skit dag.

RSS 2.0